Omgeving Twisterhof

Wij vinden de omgeving van Sustrum Moor erg mooi.
Er zijn wandel- en fietsmogelijkheden in overvloed, zowel aan de duitse (Emsland) als aan de nederlandse (Westerwolde) kant van de grens.
Vanaf de huisjes sluit u direct aan op diverse fietsroutes. U kunt ervoor kiezen de velden in te gaan of de ons omringende dorpen te verkennen.

        

Bij ons kunt u -wanneer u dit wilt- 2 fietsen huren. En wilt u tijdens de fietstocht uw honden lekker meenemen, dan kan dat !! U kunt bij ons namelijk ook een hondenfietskar (doggyride van goede kwaliteit) huren. Wij hebben in totaal 2 hondenfietskarren beschikbaar. Uw hond nog nooit in een hondenfietskar meegeweest? Dan biedt u dit de mogelijkheid het eens uit te proberen zonder dat u gelijk zelf een dure hondenfietskar hoeft aan te schaffen. Wel adviseren wij u dan even een paar dagen de tijd te nemen om uw hond aan de fietskar te laten wennen.

Vanaf het huisje kunt u ook heerlijk met uw honden wandelen richting de Nederlandse grens.
Daar kunnen ze langs een brede sloot einden lekker los lopen (vanaf 1 april tot en met 15 juli (broedseizoen) moeten de honden daar officieel echter aangelijnd blijven). Een goede kilometer over de grens in Sellingen zijn bossen met volop wandelmogelijkheden. En in het dorpje Sustrum Moor ligt een park met grote vijver waar u omheen kunt wandelen.
In de directe omgeving (op een rijafstand van ca 5 à 10 minuten) zijn er zowel in Nederland als Duitsland vele bossen en de oevers van de rivier de Ems. En iets verder weg ligt de duitse waddenkust op ongeveer een uurtje rijden.


Kortom: U hoeft u met uw honden niet te vervelen.
Een map met fiets- en wandelroutes is in de woningen aanwezig.
Als "terrasjes pikken" of "stadten" u aanspreekt zijn bijvoorbeeld de mooie steden Emmen, Groningen, Leer, Papenburg, Haren, Lingen, Assen of Meppen zeker een bezoek waard. Ook in cultureel opzicht hebben deze steden u veel te bieden.
En wat denkt u bijvoorbeeld van het prachtige vlakbij gelegen vestingplaatsje Bourtange? En de hunebedden in Drenthe, het prachtige erfgoed in Groningen, namelijk de grote Oldamsterboerderijen, Borgen. Het zeehondenopvangcentrum in Pieterburen, de Meyer Werff in Papenburg, dit is zo maar een greep uit de vele bezienswaardigheden.

Wij vinden dat de omgeving werkelijk voor "ieder wat wils" in huis heeft en verwachten dat u zich hier dan ook snel thuis zult voelen !!!